کاوش موضوع تخم مرغ
صفحه اصلی
تخم مرغ
تخممرغ سلول نطفهٔ ماده مرغ و معمولاً به شکل بیضی است که از نظر زیستشناختی برای تولیدمثل گذارده میشود و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد.
روند ایجاد یک تخممرغ ۲۴ ساعت به طول میانجامد و به همین دلیل مرغ معمولاً میتواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد اما در شرایط خاص مانند تغذیه بیش از حد مرغ یا در مرغهایی در حال بلوغ هستند، بدن مرغ دو زرده آزاد میکند؛ این شرایط میتوانند سبب تولید تخممرغی دوزرده شود یا هر زرده به یک تخم مجزا تبدیل شده و دو تخم همزمان تشکیل شود و سبب تخمگذاری ۲ تخممرغ در یک روز شود. تخمگذاری بیشتر از دو تخم در یک روز ناممکن است.
مرغها و دیگر جانداران تخمگذار بهطور گستردهای در سراسر جهان نگهداری میشوند و تولید انبوه تخممرغ یک صنعت جهانی است.
سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) اظهار داشته است که در سال ۲۰۱۵، تولید تخممرغ به ۷۰٫۴ میلیون تن رسیده است.
تخمها توسط حیوانات ماده از گونههای مختلف از جمله پرندگان، خزندگان، دوزیستان، چند پستاندار و ماهی گذاشته میشوند و بسیاری از آنها هزاران سال است که توسط انسان خورده شدهاند. تخمهای پرندگان و خزندگان شامل یک پوسته تخم محافظ، آلبومن (سفیده تخم) و ویتلوس (زرده تخم) است که در غشاهای مختلف نازک وجود دارد. بیشترین مصرف تخم مصرفی جهان، تخممرغ است. تخم پرندگان دیگر از جمله اردک و بلدرچین نیز خورده میشوند. تخمهای ماهی را قلیه و خاویار میگویند.
زرده تخم مرغ و تخممرغ کامل مقدار قابل توجهی پروتئین و کولین (ویتامین ب۴)را ذخیره میکنند، و بهطور گستردهای در آشپزی استفاده میشوند. به دلیل محتوای پروتئینی، وزارت کشاورزی ایالات متحده در گذشته تخممرغ را به عنوان گوشت در هرم راهنمای غذا (در حال حاضر MyPlate) طبقهبندی کرد. با وجود ارزش تغذیهای تخممرغ، برخی از مشکلات سلامتی بالقوه ناشی از محتوای کلسترول، آلودگی به سالمونلا و حساسیت به پروتئین تخممرغ است.
مرغ و دیگر موجودات تخمگذار بهطور گستردهای در سراسر جهان نگهداری میشوند و تولید انبوه تخممرغ یک صنعت جهانی است. در سال ۲۰۰۹، حدود ۶۲٫۱ میلیون تن تخممرغ در سراسر جهان از مجموع گله تخمگذار تقریباً ۶٫۴ میلیارد مرغ تولید شد. مسائل مربوط به تغییرات منطقهای در تقاضا و انتظارات، و همچنین بحثهای جاری در مورد روشهای تولید انبوه وجود دارد. در سال ۲۰۱۲، اتحادیه اروپا پرورش باتری مرغ را ممنوع کرد.... بیشتر در ویکی پدیا